MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

31.12.2019 – Prinși în flagrant cu materiale pirotehnice

31.12.2019 – Prinși în flagrant cu materiale pirotehnice

Categorie : Buletine informative

Doi bărbați din Galați au fost depistați de către jandarmi în timp ce comercializau articole pirotehnice din clasa a II-a și a III-a și din categoria T.

Luni, 30 decembrie, jandarmii gălățeni aflați în misiune de menținere a ordinii publice pe raza Secției 4 poliție Galați au observat în parcarea unui hipermarket doi bărbați care comercializau articole pirotehnice, din portbagajul unui autoturism. La controlul mașinii, jandarmii au găsit baterii pirotehnice din clasa a 2-a și a 3-a cât obiecte artizanale pe bază de amestec pirotehnic din clasa T.

Cei doi bărbați, în vârstă de 23 ani, respectiv, 28 ani au declarat verbal jandarmilor că au cumpărat obiectele pirotehnice de la diferite persoane cu intenția de a le vinde la un preț mai mare. Pentru fapta lor, bărbații s-au ales cu dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”. 

Reamintim că efectuarea oricăror operațiuni cu articole pirotehnice de către persoane neautorizate constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.   


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI