MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

31.03.2019 – Pomenirea eroilor jandarmi gălățeni

31.03.2019 – Pomenirea eroilor jandarmi gălățeni

Categorie : Buletine informative

Duminică, 31 martie, a.c., începând cu ora 11:30, premergător Zilei Jandarmeriei Române, jandarmii gălățeni și-au pomenit eroii căzuți la datorie sau pe front, pentru apărare independenței și suveranității României.

Ceremonialul religios a fost oficiat în comuna Independența, la Monumentul Eroilor Jandarmi, dintre invitați făcând parte comanda și cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, primarul și viceprimarul comunei, profesorul Adrian Mihăilescu, directorul Școlii Generale Nr.2 Independența, elevi și locuitori ai comunei.

După terminarea slujbei de pomenire, inspectorul șef a ținut un scurt discurs privind însemnătatea jertfei eroilor jandarmi pentru apărarea libertății și independenței țării, punctând și necesitatea cunoașterii, de către cei tineri, a istoriei României. Momentul solemn s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori de către Jandarmeria Galați, Primăria și Consiliul Local Independența cât și flori din partea elevilor Școlii generale Nr.2.  

La final, jandarmii au împărțit celor prezenți pachețele întru pomenirea eroilor căzuți.

Informații suplimentare

Monumentul Eroilor Jandarmi din comuna Independența a fost ridicat august 1922 prin contribuția Companiei de Jandarmi Covurlui și a locuitorilor comunei Independența, întru cinstirea a doi eroi jandarmi din cadrul Secției de Jandarmi Independența, uciși de bandele de tâlhari în timpul executării serviciului. Cei doi eroi jandarmi sunt plutonier Gheorghe Șotrocan, contingentul 1911, răpus în ziua de 7 februarie 1919 şi sergent Radu Mititelu, contingentul 1920, răpus la 12 august 1922 de către Ivan Petrof, zis Dolojan, zis Asul de Pică, condamnat în contumacie, pentru crimă, la 20 de ani de muncă silnică, de Curtea de Juri din Tecuci. Din cercetările efectuate de către Jandarmeria Galați, până la acest moment, Galeria eroilor jandarmeriei gălățene cuprinde numele a 33 eroi jandarmi gălățeni, căzuți pe front sau în timpul executării serviciului de ordine publică.           


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI