MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

30.11.2018 – Un pluton de Carabinieri din Republica Moldova participă la Parada de la Galaţi

30.11.2018 – Un pluton de Carabinieri din Republica Moldova participă la Parada de la Galaţi

Categorie : Buletine informative

Mâine, 1 Decembrie, cu ocazia desfăşurării în municipiul Galaţi a Paradei Militare ocazionate de sărbătorirea Zilei Naţionale a României şi a Centenarului Marii Uniri, în dispozitivul de defilare al Jandarmeriei Galaţi se va regăsi şi un pluton de carabinieri ai Unităţii Militare 1002 Chişinău, a Departamentului Trupelor de Carabinieri a Republicii Moldova.   

Astfel, carabinierii din Republica Moldova au răspuns la invitaţia Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Dunărea de Jos” Galaţi, formulată prin Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Între unitatea noastră şi Departamentul Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova există o colaborare încă de la începutul anului 2018, când, în calitate de partener, am iniţiat un proiect cu finanţare europeană, la acest moment proiectul fiind depus pentru aprobare. De asemenea, în luna mai 2018, inspectorul şef a participat alături de domnul inspector general, la manifestările prilejuite de aniversarea U.M. 1001 Chişinău, ocazie cu care au fost întărite relaţiile de colaborare. Totodată, participarea a doi ofiţeri din cadrul inspectoratului, col. Bucă Cătălin şi slt. Bădin Mircea Cătălin la exerciţii multinaţionale la care au participat şi carabinieri, a întărit legăturile între instituţia noastră şi cea din republica Moldova.

Vă aşteptăm mâine, începând cu ora 12:30 la locul de desfăşurare al Paradei militare, zona Potcoava de Aur, să ne bucurăm de Centenarul Marii Uniri.  


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI