MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

30.05.2016 – “Fii eroul nostru!” – Expoziţie de tehnică de luptă şi jocuri pentru copii

30.05.2016 – “Fii eroul nostru!” – Expoziţie de tehnică de luptă şi jocuri pentru copii

Categorie : Buletine informative

 “Fii eroul nostru!” – Expoziţie de tehnică de luptă şi jocuri pentru copii

Cea de-a treia ediție a evenimentului preferat al copiilor, “Fii eroul nostru!” se va desfășura pe 1 Iunie în parcarea Shopping City Galați, între orele 10:00 – 13:00.

Organizat de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Galaţi, Penitenciarul Galaţi, Urban Volunteer Search and Rescue Galaţi, Carrefour Galați şi Galaţi Shopping City, evenimentul îi aşteaptă pe copii cu cele mai interesante și atractive concursuri și activități: „Prietenul Pompierului”, concurs interactiv pe echipe, organizat de către ISU Galați; „As pe bicicleta”, concurs coordonat de către IPJ Galați; „Micul Jandarm”, concurs de forță și îndemânare, desfășurat de Jandarmeria Galați; atelierul de criminalistică, operat de IPJ Galați, precum și multe alte premii și surprize.

1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului reprezintă momentul prielnic pentru a reuni structurile statului și ale societății civile, cu rol în apărarea ordinii publice, a drepturilor și libertăților cetățeanului cât și a apărării împotriva dezastrelor, pentru a le oferi celor mici, de ziua lor, posibilitatea de a interacționa cu „eroii” lor preferaţi şi de a le cunoaşte tainele meseriei.

Scop principal al evenimentului îl reprezintă, pe lângă asigurarea condițiilor optime de petrecere a zilei de 1 Iunie, motivarea copiilor şi a adolescenţilor de a alege cariera de jandarm, pompier, poliţist, poliţist de frontieră, militar, lucrător de penitenciare sau de a deveni voluntar în domeniul situaţiilor de urgenţă şi a medicinii preventive. Obiectivele activităților planificate vizează promovarea unei imagini instituţionale pozitive, promovarea valorilor şi tradiţiilor de arme, creşterea respectului pentru instituţiile statului şi pentru simbolurile naţionale, diseminarea în rândul copiilor şi al adolescenţilor a unor modele de bună practică, cu scopul de a preveni ca pe viitor aceştia să comită fapte antisociale, precum și promovarea în rândul participanţilor a unor atitudinii pozitive, civice şi responsabile. 2

Derulat pe parcursul a trei ore, evenimentul “Fii eroul nostru!” reunește cei mai de seamă eroi din lumea reală, pentru demonstrații inedite și pentru joacă educativă, prezentând celor mici ce face și cum este un adevărat erou. Copiii vor avea astfel, posibilitatea de a se transforma în eroul lor preferat.

Toți copii dornici să petreacă ziua de 1 Iunie cu activități speciale, concursuri atractive, joacă educativă și multă aventură, sunt așteptați în parcarea Shopping City Galați, la evenimentul “Fii eroul nostru!”!

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI