MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

30.03.2018 – Copiii în lumea jandarmilor – tehnică de intervenţie, muzică şi multă voie bună

30.03.2018 – Copiii în lumea jandarmilor – tehnică de intervenţie, muzică şi multă voie bună

Categorie : Buletine informative

Peste 130 de jandarmi gălăţeni, constituiţi în echipe mobile auto, patrule de jandarmi, patrule mixte poliţist – jandarm cât şi echipe operative de combatere a faptelor antisociale, vor asigura, la nivelul judeţului Galaţi, ordinea şi siguranţa publică cu ocazia Sărbătorilor de Paşti.

Pentru desfăşurarea într-un climat normal a manifestărilor religioase prilejuite de Învierea Domnului, jandarmii gălăţeni vor fi prezenţi în zona a 7 lăcaşe de cult (Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi,  Catedrala şi patru biserici din Tecuci şi Mănăstirea Gologanu) pe timpul oficierii slujbelor religioase, precum şi pe căile de acces spre acestea. De asemenea, în Noaptea de Înviere, efective ale Grupării de Jandarmi Mobile Bacău se vor regăsi în dispozitive de ordine publică la Mănăstirile Tudor Vladimirescu şi Buciumeni.

Evenimentul este organizat de Jandarmeria Galaţi şi Centrul Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi şi este adresat tuturor copiilor care vor să interacţioneze cu jandarmii, câinii de serviciu şi armamentul specific .

            Duminică, 1 aprilie, a.c., în intervalul orar 16:00 – 19:00, jandarmii gălăţeni vă aşteaptă cu mic şi mare, în Grădina Publică din municipiul Galaţi, pentru a celebra împreună evenimentele care au marcat 123 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Gălăţene şi 168 ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.

            Întitulat „Copiii în lumea jandarmilor”, activitatea are ca scop o apropiere şi o deschidere a instituţiei noastre către cetăţeni, şi în special către copii, aceştia având posibilitatea să interacţioneze cu jandarmii, să se joace cu câinii de serviciu ai jandarmeriei, să observe armamentul, materialele de intervenţie specifice Jandarmerie cât şi autospecialele de patrulare şi antiteroriste ale structurilor noastre specializate. De asemenea, cu sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi se va organiza un spectacol de muzică susţinut de către Fanfara Centrului Cultural cât şi un spectacol susţinut de către Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”.

            Zona de vizitare se va deschide începând cu ora 16:00 şi este formată din următoarele ateliere:

  • Atelier de luptă antiteroristă şi trăgător la puşca cu lunetă;
  • Atelier de restabilire a ordinii publice;
  • Atelier  auto; 
  • Atelier de promovare instituţională;
  • Atelier de exerciţii a câinilor de serviciu ai Jandarmeriei;
  • Desene pentru copii – Cum vedem jandarmul peste 100 de ani;
  • Muzică de fanfară;
  • Spectacol folcloric.

            Vă aşteptăm alături de noi să ne bucurăm şi să ne fotografiem împreună pentru a încheia aşa cum se cuvine manifestările dedicate „Zilei Jandarmeriei Române”


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI