MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

27.04.2018 – Stejari pentru Eroi!

27.04.2018 – Stejari pentru Eroi!

Categorie : Buletine informative

Vineri, 27 aprilie, jandarmii gălăţeni au răspuns prezent solicitării Asociaţiei „Tinerii şi Viitorul” Galaţi şi au participat la activitatea „Stejarii Centenarului” din cadrul proiectului „Centenarul Marelui Război 1918 – 2018”.

Astfel, 25 de jandarmi, alături de pompieri şi elevi ai Seminarului Tehnologic şi ai Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu” Galaţi au sădit, în curtea Palatului Episcopal, actualul Muzeu al Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, câte un stejar în onoarea eroilor gălăţeni care s-au jertfit pentru patrie în Primul Război Mondial.

Din partea Jandarmeriei Galaţi, onoarea de a sădi primul un stejar i-a revenit domnului colonel Marian Corcoţoi care a sădit stejarul în onoarea străbunicului său, soldatul Niţă Vasile din Regimentul 11 Dorobanţi „Siret” Galaţi, mort în anul 1917 pe câmpul de luptă de la Mărăşeşti.

Pentru eroii jandarmi morţi în perioada Primului Război Mondial, au plantat câte un stejar, astfel: slt. Bădin Mircea Cătălin, pentru plutonierul de jandarmi Şotrocan Gheorghe, slt. Toma Elena Mădălina, pentru sergentul de jandarmi Mititelu Radu şi plt. maj. Paţilea Ionuţ Cristian, pentru plutonierul de jandarmi Hornea Gheorghe.

La această activitate au participat alături de jandarmii gălăţeni şi cinci elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, aflaţi în stagiu de practică în unitatea noastră.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI