MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

27.01.2016 – Măsuri de ordine şi siguranţă publică la meciul de baschet dintre C.S. Phoenix Galaţi şi A.C.S. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

27.01.2016 – Măsuri de ordine şi siguranţă publică la meciul de baschet dintre C.S. Phoenix Galaţi şi A.C.S. Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

Categorie : Buletine informative

Măsuri de ordine şi siguranţă publică la meciul de baschet dintre C.S. Phoenix Galaţi  şi A.C.S.  Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

 Miercuri, 27 ianuarie, a.c., 50 de jandarmi gălăţeni, sprijiniţi de efective din cadrul Grupării mobile de jandarmi Bacău vor  asigura măsurile de ordine publică la meciul de baschet din cadrul etapei 21 a Ligii Naţionale de Baschet Feminin, susţinut în faţa propriilor suporteri  de echipa C.S. Phoenix Galaţi în compania formaţiei A.C.S.  Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Pentru prevenirea şi stoparea producerii în apropierea şi în locul de desfăşurare a competiţiei sportive a unor fapte violente, cu urmări negative atât pentru club cât şi pentru spectatori, Jandarmeria gălăţeană face un apel către suporteri şi galerie de a se manifesta în limitele legalităţii. Jandarmeria gălăţeană îndeamnă suporterii, să-şi încurajeze civilizat echipa favorită, astfel încât în incinta şi în afara arenei sportive să existe un climat de ordine şi siguranţă propice desfăşurării competiţiei sportive. Totodată, îndemnăm spectatorii şi galeria să nu folosească materiale pirotehnice (deţinerea constituind infracţiune)  care, în afara faptului că ar duce la aplicarea unor sancţiuni pecuniare şi interzicerea accesului la competiţiile sportive, acestea ar putea prejudicia clubul. De asemenea, îndemnăm suporterii ambelor echipe să-şi susţină favoriţii, respectând cadrul legal, să nu se lase antrenaţi în dispute cu caracter xenofob, rasist şi obscen, ceea ce ar duce la deturnarea de la caracterul sportiv al competiţiei şi implicit, suportarea consecinţelor prevăzute de legislaţia în vigoare.   

Competiţia se va desfăşura începând cu ora 18.30 iar accesul publicului pe arena sportivă va fi permis de la ora 17.00. Recomandarea Jandarmeriei Galaţi este ca spectatorii să vină la locul de desfăşurare al competiţiei din timp, pentru a evita aglomerările de persoane de la porţile de acces şi întârzierea intrării acestora în arena sportivă.

Cei 50 de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică “în zona imediată şi apropiată a arenei sportive înainte, pe timpul şi după terminarea jocului sportiv”, precum şi măsurile de protecţie a spectatorilor pe traseele de afluire/defluire ale acestora din zona îndepărtată până la intrarea în arena sportivă, înainte şi după terminarea jocului sportiv, acţionând pentru prevenirea fenomenului infracţional şi intervenind în cazul tulburării ordinii publice.

Dispozitivul de control-acces în arenă, îndrumare şi supraveghere al suporterilor este asigurat de peste 30 de lucrători ai firmei de pază şi protecţie contractată de organizator.

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele către locul de desfăşurare al meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Dorim să vă bucuraţi de frumuseţea jocului sportiv, iar acesta să nu fie umbrit de eventuale manifestări care pot genera tensiuni între cele două galerii.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI