MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

26.02.2018 – A distrus apartamentul bunicii pentru că nu a găsit bunurile căutate

26.02.2018 – A distrus apartamentul bunicii pentru că nu a găsit bunurile căutate

Categorie : Buletine informative

 Un tânăr în vârstă de 24 ani, cu antecedente penale, care a speriat locatarii unui bloc din municipiul Galaţi, s-a ales cu dosar penal de distrugere.   

 În seara zilei de 25 februarie, a.c, în jurul orei 21:00, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza Secţiei 3 poliţie Galaţi a fost sesizat de către dispeceratul secţiei de poliţie că la un bloc situat pe raza secţiei este semnalat un scandal.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au observat geamul spart de la intrarea în bloc, iar la etajele 1 şi 2, pe casa scării, erau sparte cutiile de distribuţie a semnalului TV şi colţurile de la pereţi. De asemenea, zgomotele ce venea dintr-un apartament situat în bloc a făcut ca vecinii să se alarmeze şi să iasă pe casa scării.

În momentul în care au ajuns la uşa apartamentului unde era semnalat scandalul, jandarmii au fost întâmpinaţi de către proprietară, o bătrână în vârstă de 78 ani care a declarat că nepotul acesteia, într-un acces de furie a spart geamurile uşilor din locuinţă şi a dărâmat dulapurile în căutarea unor produse etnobotanice despre care susţinea că i-ar fi fost ascunse de către bunică. De faţă se afla şi fratele acestuia care împreună cu bunica au încercat să-l liniştească, însă fără rezultat.

Din verificările efectuate de către jandarmi la faţa locului cât şi din declaraţia vecinilor a rezultat faptul că tânărul a venit la domiciliul bunicii însoţit de fratele său şi un prieten iar în momentul în care nu i s-a deschis uşa de acces în bloc a început să lovească geamul cu ajutorul unui obiect contondent tip „macetă”, spărgându-l. Înfuriat, în momentul în care a pătruns în casa scării a început să lovească colţurile de la pereţi şi cutiile de distribuţie a semnalului TV după care a intrat în apartamentul bunicii unde a început să provoace scandal. Întrucât nu a găsit bunurile pe care le căuta, tânărul a spart geamurile uşilor din apartament, maşina de spălat, vesela din bucătărie şi a dărâmat dulapurile din casă.

Persoana în cauză, cunoscută cu antecedente penale, a fost condusă la sediul secţiei de poliţie unde jandarmii i-au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de „distrugere”, cercetările fiind continuate de către poliţişti.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI