MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

25.11.2019 – Istoria nespusă a Jandarmeriei

25.11.2019 – Istoria nespusă a Jandarmeriei

Categorie : Buletine informative

În faţa unei asistenţe numeroase formată din poliţişti ai IGPR, poliţişti de frontieră şi cadre ale Aparatului central al MAI, două cadre ale Jandarmeriei Galaţi au susţinut o prelegere pe teme istorice şi despre istoria bancnotei româneşti.  

          În perioada 21-23 noiembrie, a.c., am fost oaspeții Centrului Cultural al Ministrului Afacerilor Interne din Bucureşti unde am vorbit despre istoria Jandarmeriei și contribuția ei la Marea Unire, dar și despre istoria bancnotei românești, alături fiind expusă și colecția de numismatică a colegului nostru, plutonierul adjutant șef Cezar Butunoiu.

          Locotenentul Cătălin Mircea Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați și plutonierul major drd. Dan Cristian Ionașcu, de la ISU Galați au vorbit despre Marea Unire și rolul avut de instituția noastră și de pompieri în prima conflagrație mondială, un rol determinant, dar care nu este promovat la adevărata lui valoare.

          Gazdele noastre şi publicul prezent au fost încântaţi de prezentările făcute şi au lansat o invitaţie viitoare pentru ca şi late cadre să descopere din istoria Jandarmeriei Române şi, implicit, a MAI.    


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI