MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

25.04.2018 – Istoria Jandarmeriei Galaţi a poposit în Garnizoana Tecuci

25.04.2018 – Istoria Jandarmeriei Galaţi a poposit în Garnizoana Tecuci

Categorie : Buletine informative

25 Aprilie 2018, o zi în care istoria Jandarmeriei Gălățene a poposit acasă, la originile sale, orașul Tecuci, locul unde jandarmii mai în vârstă, dar și cei mai tineri, au trăit povestea vieții lor de militari. Tecuci, un loc unde s-au legat prietenii pe viață, un loc unde s-au spus povești, un loc unde s-a împletit istoria locurilor cu cea a Jandarmeriei gălățene, un loc unde s-au trăit cele mai mari bucurii ale carierei dar și dezamăgiri, un loc cu o încărcătură emoționantă.
Într-un cadru festiv, într-o locație superbă ce amintește de arhitectura tradițională românească, de perioada ante și interbelică, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, colegul nostru, sublocotenentul Bădin Mircea Cătălin a lansat cartea „Repere în istoria Jandarmeriei Galați – 1831 – 2016, o istorie completă”, al doilea eveniment de acest gen. Alături de noi au fost foste cadre al unității, vizibil emoționate de încărcătura evenimentului, pe obrajii cărora a curs o lacrimă, foști comandanți, ofițeri și subofițeri, diverși cetățeni ai orașului cât și elevi pasionați de istorie, membri ai cercurilor de profil din localitate.
Ne-am simțit extraordinar, am găsit orașul Tecuci plin de viață, cu evenimente culturale deosebite și oameni pasionați și interesați de istorie.
Mulțumim domnului Director, Viorel Burlacu și amfitrionului evenimentului, domnul Arhivist, Daniel Dojan pentru minunatele momente pe care le-am petrecut într-un cadru extraordinar și unde ne-am simțit ca acasă!

    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI