MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

23.12.2019 – Din suflet bleu-jandarm, de Crăciun. Povestea Ionicăi

23.12.2019 – Din suflet bleu-jandarm, de Crăciun. Povestea Ionicăi

Categorie : Buletine informative

Se apropie Crăciunul și Nașterea Domnului Iisus Hristos. Se spune că în această perioadă suntem mai buni, mai darnici, mai apropiați de necazurile celor din jurul. Timp de trei zile vă vom prezenta cât o poveste a unor familii din Tecuci care astăzi au primit vizita jandarmilor. Sunt trei povești de viață, sunt trei povești care ne arată cât de norocoși suntem unii dintre noi. Sentimentele care ne încearcă sunt confuze; nu știm dacă să ne bucurăm că am putut oferi o rază de bucurie sau să ne întristăm de povestea care se află în spatele unor zâmbete gingașe.

          Poveștile ni le-au transmis colegii din Detașamentul 4 Tecuci și ca să reușim să strângem un o sumă mai mare de bani am contribuit toți jandarmii gălățeni. Acțiunea noastră a purtat un nume, „Din suflet bleu-jandarm, de Crăciun” și vă rugăm să ne credeți că am făcut-o cu inima și sufletul deschis.

          Prima poveste de viață este a Ionicăi, o mamă în vârstă de 37 ani pe care greutățile familiei au adus-o la capătul puterii. Părăsită de soț, femeia încearcă să se descurce singură cu cei trei copii, iar dacă copiii ar fi sănătoși acest lucru nu ar fi fost o problemă, așa cum ea ne spunea.

          Tocmai din acest motiv, sănătatea copiilor, îi vin și problemele. Geanina, mezina familiei, de numai 8 ani, o minunăție de copil, a suferit deja o intervenție chirurgicală pentru extragerea unei tumori canceroase de pe creier, însă, tratamentul este costisitor și de durată. Numai Dumnezeu știe cum va evolua. Cel mijlociu, Mihai, un băiețel de 13 ani, este imobilizat la pat, după cum spunea Ionica, în urma unei injecții făcute după naștere. Băiețelul vrea să se bucure de orice moment în care are posibilitatea să o facă, dar bucuria lui este legată și de sănătatea surorii și a ținut să ne spună acest lucru. Cel mare are 19 ani, cu un ușor handicap locomotor, însă încearcă să își ajute mama cum poate mai bine.

          Astăzi, preț de o oră am lăsat activitățile de la unitate și am mers să îi vedem. Am umplut portbagajul mașinii cu alimente, dulciuri și cele necesare copiilor. Ba mai mult, am dorit să le facem și un brad, însă, spațiul garsonierei nu ne-a permis așa că am luat un brăduț mic. Geanina ne-a așteptat afară și când ne-a văzut s-a umplut de bucurie. Împreună cu Maria, comandantul plutonului 2 jandarmi din Tecuci, au împodobit brăduțul, au râs și s-au bucurat.   Cu greu colegii noștri și-au ascuns tristețea din suflet și lacrimile din ochi, dar au făcut-o, ca niște adevărați militari jandarmi.

          Ne-am despărțit de Geanina, Mihai și mama lor cu rugămințile mezinei de a mai trece pe la ea.

          Sigur o vom face!


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI