MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

23.08.2019 – Peste 8 m3 de lemn fără documente, depistat de jandarmii gălățeni

23.08.2019 – Peste 8 m3 de lemn fără documente, depistat de jandarmii gălățeni

Categorie : Buletine informative

Un conducător auto a fost depistat de către jandarmii din Târgu Bujor în timp ce transporta materiale lemnos, fără documente legale.

Un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de patrulare pe raza localității Târgu Bujor a observat pe DJ242 un tractor cu remorcă în care se găsea material lemnos, motiv pentru care a trecut la verificarea documentelor de provenienţă a lemnului.

Conducătorul auto nu a putut prezenta jandarmilor documente justificative contrazicându-se în declaraţii, fapt ce a atras suspiciunea jandarmilor. În urma verificărilor efectuate de către jandarmi s-a constatat faptul că transportul de material lemnos aparţine unui operator economic care desfăşoară activităţi în zona forestieră şi nu era înregistrat în sistemul de interogare SUMAL-I Wodd Tracking . Totodată, jandarmii au stabilit faptul că transportul de lemn s-a desfăşurat între localităţile Umbrăreşti, urmând a se încheia în localitatea Moscu.

Material lemnos, esenţă plop, a fost confiscat, iar conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 5.000 lei, aceeaşi amendă fiindu-i aplicată şi operatorului economic. 

Informații de background: SUMAL este un sistem informațional integrat de urmărire a materialelor lemnoase realizat de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură și are ca principal obiectiv: creșterea eficienței controlului de reducere a infracționalității în domeniul forestier, prevenirea și combaterea activităților ilegale, prin controlul provenienței lemnului și al asigurării trasabilității acestuia, obținerea de informații statistice la nivel național privind volumul de lemn exploatat și al materialelor lemnoase rezultate; practică unitară în evidența gestionară a materialelor lemnoase.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI