MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

21.12.2018 – De sărbători, jandarmii gălăţeni sunt în stradă

21.12.2018 – De sărbători, jandarmii gălăţeni sunt în stradă

Categorie : Buletine informative

În perioada sărbătorilor de iarnă, Jandarmeria Română a dispus intensificarea măsurilor și suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranță și liniște publică, la nivel naţional, precum și pentru soluționarea operativă a sesizărilor cetățenilor.

La nivelul judeţului Galaţi, 50 de jandarmi vor  asigura, zilnic, măsuri de ordine și siguranță publică atât pe timp de zi, cât şi de noapte, în zonele şi pe arterele intens circulate  din marile oraşe, în zonele aglomerate (evenimente cultural-artistice, gări, autogări, discoteci, lăcaşuri de cult), precum şi în locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă (târguri, oboare, pieţe, parcuri etc)  pentru prevenirea faptelor de natură antisocială, care ar putea afecta siguranța cetățenilor.

Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spaţiul public, iar prin măsurile pe care le-am pregătit,vom avea grijă ca fiecare cetăţean să petreacă sărbătorile de iarnă în condiţii de siguranţă.

În această perioadă vom intensifica măsurile de patrulare în zona gărilor, autogărilor, centrelor comerciale, a târgurilor de sărbători, în pieţe publice. De asemenea, vom acorda o atenţie deosebită respectării prevederilor legale referitoare la comercializarea dispozitivelor pirotehnice (petarde, artificii).

Recomandăm cetăţenilor să manifeste înţelegere faţă de eventualele măsuri luate de forţele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor atunci când participă la manifestări derulate în spaţiul public, dacă sunt însoţiţi de copii, să îi supravegheze cu atenţie, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare a bunurilor şi obiectelor personale. 


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI