MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

20.03.2018 – Depistați în timp ce demontau componente ale benzilor transportoare de minereu

20.03.2018 – Depistați în timp ce demontau componente ale benzilor transportoare de minereu

Categorie : Buletine informative

 Cinci persoane din Galaţi s-au ales cu dosar penal pentru furtul unor piese ale benzilor transportoare de minereu.   

  În jurul orei 2100, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza Secţiei 3 poliţie Galaţi a observat, în zona benzilor transportoare, un grup de persoane care la vederea jandarmilor au stins lanternele şi au încercat să se facă nevăzute.

Dat fiind cele observate, jandarmii au trecut la scotocirea zonei reuşind  să identifice grupul, format din 2 bărbaţi şi 3 femei, ascuns în vegetaţia din zonă. De asemenea, pe o distanţă de 1 km, jandarmii au observat mai multe piese metalice.

Din verificările efectuate la faţa locului de către jandarmi, cât şi din declaraţia verbală a persoanelor depistate, a rezultat faptul că cei cinci s-au întâlnit în jurul orei 1500 şi au hotărât, ca odată cu lăsarea întunericului, să meargă împreună să sustragă fier din zona cartier Barboşi, unde sunt amplasate benzile transportoare. În jurul orei 1900 aceştia au ajuns la locul stabilit de unde au început să descompună componentele metalice ce constituiau angrenajul folosit la transportarea, pe benzi, a minereului între cheiul Dunării şi Combinatul siderurgic, piese ce au fost aruncate, într-un şanţ situat lângă benzi, cu intenţia de a fi încărcate, ulterior, într-o căruţă şi transportate la un centru de colectare a fierului vechi.

Astfel, până să fie observaţi de către jandarmi, cele 5 persoane au reuşit se demonteze, pe o distanţă de 1 km, 44 bucăţi suporţi metalici ai benzii transportoare şi o rolă transportoare, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi predat Arcelor Mittal Galaţi.

În cauză, jandarmii gălăţeni au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de către poliţişti.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI