MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

20.03.2017 – Surprins la furat din autoturisme

20.03.2017 – Surprins la furat din autoturisme

Categorie : Buletine informative

Un bărbat din Galați în vârstă de 33 ani s-a ales cu dosar penal pentru furt din autoturisme.

Sâmbătă, 18 martie, a.c., în jurul orei 21:50, un echipaj de jandarmerie care asigura măsurile de ordine publică pe raza Secției 3 Poliție a fost direcționat de către dispeceratul secției de poliție în zona str. Barboși din cartier Micro 17, unde un cetățean semnala faptul că în interiorul mașinii proprietate, observă luminile unei lanterne.

Dat fiind situația semnalată, echipajul Jandarmeriei Galați a ajuns în cel mai scurt timp la fața locului unde a acționat pentru prinderea suspectului și a eventualilor complici. De asemenea, concomitent cu jandarmii, la fața locului a apărut și proprietarul autoturismului.

Suspectul, găsit de către jandarmi și proprietar în interiorul autoturismului, surprins fiind de prezența oamenilor legii lângă el a început să tremure și să fie incoerent în explicații, astfel încât jandarmii nu au reușit în primele momente să afle multe detalii de la acesta. După ce și-a revenit, bărbatul, în vârstă de 33 ani a spus jandarmilor că este la prima abatere de acest gen.

Întrebat fiind despre modul cum a pătruns în interiorul autoturismului și despre prezența sa în zona respectivă, bărbatul a declarat verbal jandarmilor că trecea prin zonă și a văzut o parcare slab luminată motiv pentru care a încercat portierele mașinilor în speranța că se va deschide una dintre acestea. După ce s-a deschis portiera celui de-al doilea autoturism verificat, bărbatul și-a aprins lanterna și a început să cotrobăiască în interior, în speranța că va găsi bunuri de valoare.

La controlul corporal efectuat, jandarmii au găsit în borsetă, un termometru de ambient al mașinii și un spray. La rândul său, proprietarul autoturismului a declarat că bunurile găsite asupra persoanei în cauză se aflau în interiorul mașinii și că dorește să se constituie parte vătămată.

Bărbatul a fost condus la sediul Secției 3 Poliție Galați unde jandarmii i-au întocmit actele de sesizare, cercetările fiind continuate de către polițiști.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI