MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

15.11.2016 – Bărbat salvat de către jandarmii gălățen

15.11.2016 – Bărbat salvat de către jandarmii gălățen

Categorie : Buletine informative

Un bărbat în vârstă de 50 ani din municipiul Galați aflat la volanul unui autoturism, a fost salvat de către jandarmii gălățeni, după o criză de epilepsie.

Marți, 15 noiembrie, a.c, în jurul orei 10:15, un echipaj de jandarmerie care executa misiuni specifice pe raza municipiului Galaţi, în timp ce se deplasa în coloană pe Drumul de Centură, dinspreANL-uri, ajuns la intrarea în sensul giratoriu situat între cartierele Micro 13B cu Micro 39C au observat cum conducătorul autoturismului aflat în faţa autospecialei de jandarmerie pătrunde pe contrasens iar în momentul în care s-a redresat a intrat într-un stâlp aflat pe marginea drumului, din care a fost proiectat într-un autoturism parcat.
Jandarmii gălăţeni au oprit autospeciala jandarmeriei şi au apelat numărul unic 112, pentru a raporta evenimentul rutier şi a solicita sprijin medical de specialitate.
În momentul în care s-au apropiat de maşină, jandarmii au observat că, conducătorul auto are semne specifice unei epilepsii și nu poate să respire, moment în care l-au scos din autoturism şi au trecut la deblocarea căilor respiratorii şi acordarea primului ajutor, până la sosirea personalului medical specializat.
Datorită ajutorului medical acordat de către jandarmi, conducătorul auto şi-a revenit în scurt timp, dar, acesta a fost totuşi preluat de către un echipaj de Ambulanţă şi transportat la spital pentru investigaţii medicale.

soferache


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI