MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

15.06.2018 – Marşul Jandarmeriei Galaţi, ediţia a IV-a.

15.06.2018 – Marşul Jandarmeriei Galaţi, ediţia a IV-a.

Categorie : Buletine informative

15 Iunie 2018. O zi care va rămâne în memoria celor șase veterani de război pentru care am organizat Marșul Jandarmeriei Gălățene, ediția a IV-a. Plini de emoție, trei dintre cei șase veterani de război, ne-au fost oaspeți pentru aproximativ 30 de minute. În fața formație constituită din jandarmi, polițiști, polițiști de frontieră, pompieri, tanchiști, infanteriști și civili, în mod simbolic, aceștia au fost avansați în gradul următor, conform Ordinelor miniștrilor afacerilor interne și apărării naționale de avansare a veteranilor de război cu ocazia zilei de 29 aprilie – Ziua Veteranilor de Război.

Pentru veteranului de război Lt (rtg.) Roșca Gheorghe, din Regimentul 2 Grăniceri, avansat la gradul de căpitan (rtg.), gradele au fost înmânate de către domnul comisar șet Cristian Tepșan, șeful Sectorului Poliției de Frontieră Galați;

Pentru veteranul de război Slt. (rtg.) Năsie Apostol, din Regimentul 3 Jandarmi „Dunărea de Jos” Galați, avansat la gradul de locotenent (rtg.), gradele au fost înmânate de către domnul colonel Dănuț Vasilică, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați;

Pentru veteranul de război Plt. adj. principal Bute Gheorghe, din Regimentul 2 Căi Ferate, gradele de subocotenent (rtg.) au fost înmânate de către domnul colonel Mihalciuc Teofil, șef serviciu în cadrul Direcției Generale Management Resurse Umane a M.Ap.N.

Datorită stării de sănătate, trei veteran de război nu au putut fi prezenți, însă, merită să-I amintim:

Slt. (rtg.) de cavalerie Păltinescu Ionel, Slt. (rtg.) de pompieri Stan Gheorghe și Plt. Adj. (rtg.) de infanterie Ungureanu Nicu.

Domnul colonel de jandarmi (rtg.) Crăciun Ghiță, veteran de război, a ținut un scurt discurs despre însemnătatea acestei zile și exemplul pe care trebuie să-l dăm tinerilor. Alături i-a fost domnul căpitan de grăniceri (rtg.), Roșca Gheorghe, împreună cu care a luptat pe front, în cadrul aceleiași Divizii.

Merită să menționăm faptul că alături de domnul locotenent de jandarmi (rtg.) Năsie Apostol au fost cei doi strănepoți cât și nepotul acestuia.

Participanții la marș au pornit pe un traseu de 17 km, cu grad de dificultate mediu, iar la final vor servi o masă caldă, gătită de către jandarmi.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI