MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

15.06.2016 – Marşul Jandarmeriei Gălăţene – Întinde o mână și salvează o viață!

15.06.2016 – Marşul Jandarmeriei Gălăţene – Întinde o mână și salvează o viață!

Categorie : Buletine informative

Marşul Jandarmeriei Gălăţene – Întinde o mână și salvează o viață!

    Pentru al doilea an consecutiv, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi organizează acţiunea cu caracter umanitar intitulată „Marşul Jandarmeriei Gălăţene”, un traseu de 17 km cu dificultate medie de abordare.

 Încercările prin care ne este dat să trecem prin viaţă sunt de cele mai multe ori grele şi în acele clipe strigăm după ajutor către semenii noştri, iar atunci când acest ajutor este pentru a salva o viaţă, lăsăm la o parte orice sentiment de mândrie şi prejudecată şi cerem sprijinul familiei şi camarazilor noştri.

Este al doilea an de când Jandarmeria Gălăţeană a iniţiat o acţiune cu caracter umanitar menită a reda şansa la o viaţă normală oamenilor în uniformă, cei care la rândul lor au salvat pe alţii atunci când nevoile au impus-o.

După ce în anul 2015 am ajutat doi colegi pompieri, anul acesta jandarmii vor organiza marşul pentru doi camarazi, este vorba despre un maistru militar din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” Galaţi, imobilizat la pat după un accident nefericit. Decorat în Afghanistan în urma participării la Misiunea Endouring Freedom 6, tanchistul care a protejat viaţa altora are acum nevoie de noi să-l protejăm şi să-i dăm o şansă la o viaţă normală. De asemenea, acţiunea se organizează şi pentru un coleg din cadrul Serviciului Rutier al Poliţiei Locale Galaţi, diagnosticat cu tumoare pulmonară.

Pentru a conştientiza greutăţile cu care se confruntă cei doi camarazi ai noştri am ales un traseu de 17 km, în teren variat, cu plecare la ora 10:00 din Cazarma Jandarmeriei şi sosire în Pădurea Gârboavele – Tabăra Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi.

Cei care doresc să îi ajute pe cei doi eroi sunt invitați să participe, vineri, 17 iunie 2016, ora 10:00 la Marșul Jandarmeriei Gălățene.

Programul acţiunii:

  • 09:00 – 09:45 – sosirea participanţilor în cazarma Jandarmeriei (cu un document de identitate cu poză asupra lor);
  • 09:45 – 10:00 – instructaj asupra traseului de deplasare;
  • 10:00 – 13:30 – deplasare în marş pe itinerariul Cazarma Jandarmeriei – Lacul Brateş – Uzina de Apă Tuluceşti – Pădurea Gârboavele – Tabăra D.J.S.T. Galaţi;
  • 13:30 – 14:45 – servirea mesei pregătite de jandarmi
  • 14:45/15:00 – 15:15/15:30 – deplasare spre Cazarma Jandarmeriei, din faţa Grădinii Zoo.

Precizăm că, deplasarea nu se face pe Drumul Național, traseul ales pentru marș fiind de-a lungul lacului Brateș, spre stația apă Tulucești – urcare spre drumul național și prin câmp, până în Pădurea Gârboavele.

Totodată, cei care doresc să se deplaseze în alergare spre locaţia mai sus amintită vor avea ocazia să o facă, împreună cu plutonierul major Cristian Onofrei, Jandarmul de onoare al anului 2016 şi un grup de alergători gălăţeni. În acest caz, alergarea se face pe drumul naţional.

Recomandăm participanților să aibă încălțări adecvate (ghete/bocanci) zonei de deplasare – teren variat, cu denivelări iar pentru hidratare, o sticlă cu apă.

Nu recomandăm acest traseu copiilor!

În Tabără, jandarmii vor pregăti o masă în stil cazon pentru toţi participanţii la acţiune iar prin grija Carrefour Hipermarket Galaţi vom asigura apa necesară.

Întorcea din Pădurea Gârboavele este asigurată de TRANSURB SA GALATI, cu punctul de plecare din parcarea Grădinii Zoologice.

Pe traseu vom fi însoțiți de către voluntari ai Urban Volunteer Search an Rescue pentru asistență medicală de urgență.

Precizăm faptul că, taxa de participare este de minim 10 lei iar banii colectați vor fi direcționați către cei doi camarazi.

Pentru detalii, ne puteţi contacta prin pagina de facebook „Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi”.

Mulţumim pentru sprijin Instituţiei Prefectului Judeţului Galaţi, Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi, Transurb S.A Galaţi, Carrefour Hipermarket Galaţi şi Urban Volunteer Search and Rescue Galaţi.

VĂ AŞTEPTĂM LA MARŞ!

 Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI