MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

15.03.2019 – Surprinsă cu bancnotă falsă

15.03.2019 – Surprinsă cu bancnotă falsă

Categorie : Buletine informative

O femeie din Tecuci ce s-a prezentat la o casă de schimb valutar cu o bancnotă falsă  s-a ales cu dosar penal.

Joi, 14 martie, în jurul orei 14:10, echipajul de jandarmeria aflat în misiune de menţinere a ordinii publice pe raza municipiului Tecuci a fost sesizat de către Dispeceratul Poliţiei despre producerea unui incident la o casă de schimb valutar, situată în zona centrală a oraşului.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii au luat legătura cu casieriţa care le-a comunicat faptul că femeia ce se află în sală a încercat să schimbe o bancnotă de 20 lire sterline, care prezenta urme de contrafacere. Jandarmii au identificat persoana în cauză ca fiind în vârstă de 52 ani, domiciliată în satul Toflea, jud. Galaţi. Referitor la provenienţa bancnotei, aceasta a declarat oamenilor legii că o are de la soţul său, care a lucrat în Anglia, fiind primită în urma încasării salariului.

Jandarmii au condus femeia la sediul Poliţiei Tecuci unde i-au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea infracţiunii de „falsificarea de valori străine”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 316 Cod Penal. Cercetările sunt continuate de către poliţişti.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI