MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

15.01.2020 – Sancţionată pentru comerţ ilegal

15.01.2020 – Sancţionată pentru comerţ ilegal

Categorie : Buletine informative

În jurul orei 12:40, un echipaj de jandarmerie aflat în patrulare pe raza Secţiei 4 poliţie a observat o persoană care acosta trecătorii sub pretextul oferirii spre vânzare de produse de curăţenie şi de igienă corporală. Fiind întrebată de provenienţa bunurilor, persoana în cauză a precizat faptul că produsele au fost achiziţionate din Italia cu intenţia de a le vinde în oraşul de domiciliu, municipiul Galaţi.

Întrebată fiind dacă deţine acte care să-i confere dreptul de a face comerţ ambulant cât şi documente justificative care să dovedească provenienţa bunurilor, iniţial, persoana în cauză s-a încurcat în declaraţii, iar când i s-a spus că jandarmii vor aştepta aducerea documentelor, aceasta a recunoscut că nu posedă nici un fel de document solicitat de oamenii legii.

Pentru fapta sa, persoanei în cauză i-a fost aplicată sancţiunea contravenţională principală de 500 lei, conform prevederilor Legii 12/1990 pentru săvârşirea contravenţiei de comercializare de produse în loc nepermis, fără a avea preţ afişat şi documente legale de provenienţă. Bunurile au fost confiscate


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI