MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

14.02.2017 – Viitorii ofiţeri jandarmi în practică la Jandarmeria Galaţi

14.02.2017 – Viitorii ofiţeri jandarmi în practică la Jandarmeria Galaţi

Categorie : Buletine informative

În perioada 13 februarie – 12 martie, 4 studenţi din anul I şi III de studiu ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Jandarmi se vor afla în stagiu de practică la Jandarmeria Galaţi.

Şi-au dorit o carieră militară sau au dorit să continue tradiţia familiei. Sunt tineri, ambiţioşi, perseverenţi şi nerăbdători să îmbrace uniforma de jandarm. Ei sunt: student caporal Balan Gabriel Florian din anul III şi studenţii Mănăilescu Bogdan Cristian, Procop Mihai, Ilie Alexandru, toţi în anul I de studiu.

Am stat de vorbă cu ei să aflăm ce i-a determinat să aleagă cariera de jandarm, care sunt motivele principale ce i-au ghidat în anii de liceu şi acum, în Academie.

Gabriel Florian: „Încă din clasa a IX-a, fiind elev al Colegiului Naţional Al. I. Cuza din Galaţi am ştiut că vreau să fiu jandarm, motivat fiind de siguranţa serviciului oferită de cariera militară, posibilităţile de a promova într-un corp elitist cât şi datorită complexităţii misiunilor jandarmeriei. Un alt factor important în alegerea carierei de jandarm l-a constituit fratele meu, ofiţer jandarm în cadrul D.G.J.M.B. care mi-a vorbit numai lucruri minunate despre această armă, întărind astfel convingerile mele.

Bogdan Cristian: „Ca şi domnul student caporal, sunt absolvent al Colegiului Naţional Al. I. Cuza din Galaţi şi încă din liceu am considerat uniforma de jandarm ca fiind cea mai impunătoare, iar meseria de jandarm, printre cele mai respectate de către cetăţeni, şi vedem acest lucru, mai ales, după ultimele proteste din stradă. După câteva eşecuri şi la motivaţia colegului şi prietenului student caporal Balan Gabriel Florian m-am pregătit intens pentru admitere şi pot spune că, prin perseverenţă am reuşit să intru acolo unde mi-am propus. Consider că jandarmii au o meserie activă, au o prestanţă cum nu o întâlnești la mulţi dintre militari şi au o istorie bogată în spate, istorie care te face să respecţi această armă şi să îţi doreşti să faci parte din rândul cadrelor ei.

Mihai: „Încă de mic mi-am dorit o carieră militară şi am căutat să înţeleg care armă mi se potriveşte cel mai bine. Fiind elev al Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi am intrat în contact cu jandarmii gălăţeni cu ocazia diferitelor activităţi gen porţi-deschise sau consultând pagina de facebook a instituţiei şi am văzut că ei, jandarmii sunt ceea ce îmi doresc. I-am văzut la misiuni, i-am văzut la inundaţii, i-am văzut mereu în stradă, alături de cetăţeni şi acest aspect a făcut să sădească în mine dorinţa de a fi jandarm. Nu pot neglija şi aspectul conferit de statutul militar şi demnitatea de a îmbrăca o haină militară de jandarm pe care, apropo, o consider cea mai frumoasă. În alegerea făcută am avut şi susţinerea familie care m-a încurajat şi susţinut permanent, fapt pentru care le mulţumesc.”

Alexandru: „Am absolvit Liceul Teoretic „Dunărea” din Galaţi, instituţie de învăţământ unde mulţi dintre colegi au ales cariera de jandarm. În cazul meu, pot spune că este o continuitate a tradiţiei din familie, tatăl meu fiind subofiţer în cadrul Batalionului 284 Tancuri „Cuza Vodă” din Galaţi. Chiar dacă tatăl a fost puţin dezamăgit că nu am îmbrăcat uniforma kaki, acest lucru nu l-a oprit să mă susţină şi să mă motiveze permanent, vorbindu-mi despre mândria şi demnitatea de a îmbrăca uniforma militară. Am ales Jandarmeria pentru că este o instituţie care se remarcă printre celelalte arme, o instituţie cu o tradiţie bogată şi cel mai importantă de cetăţeni, iar eu asta îmi doresc,să servesc Patria şi cetăţeanul.

Timp de o lună, studenţi vor desfăşura activităţile specifice planului de practică în cadrul detaşamentului mobil, pentru anul III şi în cadrul detaşamentului de pază şi protecţie instituţională, pentru anul I de studiu. Astfel, viitorii jandarmi au fost repartizaţi tutorilor profesionali, ofiţeri care îi vor învăţa adevărata muncă de jandarmerie pentru a completa noţiunile teoretice deprinse în şcoală cu noţiuni practice şi utile meseriei pe care şi-au ales-o. De asemenea, tutorii profesionali îi vor evalua la sfârşitul stagiului de practică, punctând modul de implicare şi dorinţa de a învăţa.

Ne bucurăm că tinerii studenţi au ales arma Jandarmeriei şi că noi, jandarmii gălăţeni am contribuit puţin la motivarea lor şi la alegerea carierei de jandarm.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI