MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

13.12.2018 – Depistat de către jandarmi cu material lemnos, fără documente

13.12.2018 – Depistat de către jandarmi cu material lemnos, fără documente

Categorie : Buletine informative

Sâmbătă, 8 decembrie, a.c., în jurul orei 14:15, un echipaj de jandarmerie care patrula în zona de competenţă a Secţiei 5 Poliţie Rurală, în timp ce se afla pe raza comunei Jorăşti, a observat, în zona împădurită a D.J. 242, un tractor care trăgea un atelaj încărcat cu material lemnos.

În continuare, jandarmii au procedat la interceptarea vehiculului iar la solicitarea prezentării documentelor de transport, conducătorul tractorului s-a încurcat în declaraţii, motiv pentru care a ridicat suspiciuni jandarmilor. Ulterior, acesta a precizat că nu deţine actele asupra lui şi că este pădurar iar materialul lemnos îl transportă spre locul de depozitare al Ocolului Silvic. La interogarea aplicaţiei „Inspectorul pădurii”, jandarmii au observat faptul că transportul nu figurează în baza de date. Pentru stabilirea cubajului, la faţa locului a fost solicitat sprijinul Ocolului Silvic Griviţa care a stabilit faptul că masa lemnoasă are 1,336 m³, fiind de esenţă, salcâm.  

Pentru acest aspect, coroborat cu lipsa avizului de însoţire, şoferului i-a fost aplicată sancţiunea contravenţională de 6.000 lei iar masa lemnoasă a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Poliţiei Oraş Târgu Bujor, pentru stabilirea situaţiei de fapt.        


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI