MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

10.12.2018 – Sancţionat de către jandarmi pentru comerţ ambulant, fără forme legale

10.12.2018 – Sancţionat de către jandarmi pentru comerţ ambulant, fără forme legale

Categorie : Buletine informative

Duminică, 9 decembrie, în jurul orei 12:00, echipajul de jandarmi care asigura măsurile de ordine publică pe raza secţiei 3 poliţie Galaţi a fost sesizat de către o femeie în vârstă de 65 ani, că a cumpărat mai multe produse legumicole de la o persoană din parcarea aferentă Pieţii din Micro 19 şi crede că a fost înşelată la cântărirea produselor.

Deplasându-se la faţa locului, jandarmii au identificat persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 40 ani care vindea păstârnac, ţelină şi ridichi negre din portbagajul unui autoturism. Întrebat dacă deţine formele legale pentru comercializarea produselor legumicole, bărbatul a precizat că nu are niciun document legal iar marfa a cumpărat-o din Piaţa Agricolă situată pe Calea Prutului şi a încercat să o vândă la un preţ mai mare „pentru a-şi rotunji veniturile de sărbători”. Privitor la sesizarea femeii, jandarmii au constatat că bunurile cântăreau exact cantitatea solicitată de către femeie.

În continuare, jandarmii au ridicat în vederea confiscării 51 kg păstârnac, 49 kg ţelină şi 30 kg ridichi negre, iar bărbatului i-au aplicat 500 lei amendă, conform prevederilor Legii 12/1990.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI