MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

09.02.2016 – Dosar penal pentru înşelăciune

09.02.2016 – Dosar penal pentru înşelăciune

Categorie : Buletine informative

Dosar penal pentru înşelăciune 

 Două persoane din Galați s-au ales cu dosar penal pentru că au încercat să vând unei tinere, o cutie plină cu apă în loc de ţigări.

Pe timpul executării misiunilor de patrulare pe raza Secţiei 1 Poliţie, jandarmii gălăţeni au observat la intrarea în Piaţa „Basarabiei” situată pe Calea Prutului, un bărbat şi o femeie care comercializau unei tinere, un colet de culoare neagră de dimensiunea unui cartuş de ţigarete şi care la vederea jandarmilor au încercat să se ascundă printre mulţimea din piaţă. .

Datorită suspiciunilor că acestea comercializează ţigarete de contrabandă, jandarmii au intervenit iar în urma legitimării au stabilit că cele două persoane suspecte sunt din Galaţi şi au vârstele de 17 ani, respectiv 46 ani. Iniţial cei implicaţi în tranzacţie au negat faptul că doreau să comercializeze ţigări însă, la rugăminţile jandarmilor, cumpărătorul a desfăcut pachetul iar surpriza nu a întârziat să apară, în interior fiind pus un recipient de plastic de 750 ml, plin cu apă şi înfăşurat în carton, pentru a da o greutate asemănătoare unui cartuş de ţigări.

Cât pe ce să fie înşelată, clienta, în vârstă de 21 ani a recunoscut că a încercat să cumpere de la cele două persoane, contra sumei de 100 lei, un cartuş de ţigări pentru tatăl său. Totodată, aceasta a mulţumit jandarmilor că datorită prezenţei lor a reuşit să-şi recupereze suma de bani şi nu a avut surpriza ca acasă să constate că în loc de ţigări a cumpărat o sticlă de plastic cu apă şi cartoane.

În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi  infracţiune de înşelăciune, cercetările fiind continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Galaţi.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI