MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

08.03.2019 – PORTRET Student Maria Georgiana AILOAIE

08.03.2019 – PORTRET Student Maria Georgiana AILOAIE

Categorie : Buletine informative

Salut!

Sunt Maria, am 23 ani și sunt studentă în anul III la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Jandarmi iar în anul 2014 am absolvit Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobeşti, judeţul Vrancea. Am ales cariera de jandarm deoarece am vrut să-mi demonstrez că pot mult mai mult şi că pot face faţă, cu brio, unei meserii dominată de bărbaţi. Sunt singura din familie care a ales cariera militară şi mă mândresc cu acest lucru. Nu este uşor să fii femeie într-un sistem militar; provocările sunt permanente, cerinţele sunt mari, viaţa militară, în general, este dură, dar acest lucru nu mă descurajează, ba din contră, mă ambiţionează şi mai tare. Serioasă, respectuoasă şi ambiţioasă, la care se adaugă optimismul, sunt valori ce mă însoţesc permanent în viaţa personală şi activitatea profesională, făcând din mine un om motivat şi eficient. Pot spune că meritul acestor calităţi este al părinţilor mei şi nu greşesc când fac această afirmaţie.

Consider că citatul lui Albert Einstein este cel mai potrivit pentru a evidenţia caracterul şi determinarea mea, „valoarea unui om rezidă din ceea ce dă el şi nu în ceea ce este capabil să primească.”

Ambiţioasă, perspicace şi optimistă sunt calităţile care o pot descrie cel mai bine pe Maria, studenta din anul terminal a Academiei de Poliţie – Facultatea de Jandarmi, aflată în practică la Jandarmeria Galaţi. Prin amabilitatea de a ne răspunde la câteva întrebări am aflat ce aşteptări are ea de la carieră şi ce loc ocupă în sufletul ei, Academia de Poliţie.

R: Poate constitui o piedică în evoluția profesională faptul că o femeie își desfășoară activitatea într-o lume dominată, în general, de bărbați?

Maria: Atenţia, perspicacitatea şi răbdarea unei femei fac ca aceasta să-şi găsească locul într-o lume care impune multă forţă, acţiune, rapiditate în gândire şi rigurozitate. Ideile preconcepute precum că o femeie nu poate reuşi dacă nu are un aspect fizic plăcut sunt învechite şi neconforme cu realitatea, pot spună că sunt, oarecum, misogine. Femeile au demonstrat că, mai presus de aspectul fizic, pun accent şi pe capacitatea intelectuală şi forţa fizică. Şi au reuşit să demonstreze acest lucru.

R: Ce apreciezi cel mai mult la jandarmi?

Maria: Altruismul pe care îl afişează în relaţia cu cei din jur, profesionalismul arătat în misiuni, răbdarea ce îi guvernează în situaţii critice şi devotamentul arătat Patriei.

R: Cum găsești sistemul de învățământ militar față de cel civil?

Maria: Învăţământul militar te formează ca individ, de disciplinează, te responsabilizează şi îţi creează o atitudine ce te însoţeşte în viaţa profesională dar şi în cea personală.

R: La ce să se aștepte o tânără care dorește să fie admisă la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Jandarmi?

Maria: Multă disciplină, activităţi desfăşurate conform unui program şi calendar bine stabilit care fac din cei trei ani de studiu o provocare constantă. Pregătirea studentului este constantă iar timpul liber este limitat, toate pentru că cerinţele sunt mari şi aşteptările de asemenea. În plus, studentul Academiei participă la taberele militare care îţi vor arăta o altă faţă a pregătirii, una dinamică, cu situaţii permanente şi multă camaraderie. Companiile civile dau bani grei pentru ca angajaţii să aibă parte de astfel de experienţe, dar un student la Academia de Poliţie le poate avea gratuit, trebuie doar să îşi dorească să ajungă acolo şi să înveţe foarte mult.

R: Ai recomanda fetelor să devină jandarm? De ce?

Maria: Recomand cu toată inima. Jandarmeria este o instituţie care te protejează, te provoacă şi te pune în valoare.

R: Unde te vezi peste 15 ani?

Maria: Sigur în Jandarmeria Galaţi. Vrânceancă fiind, m-am îndrăgostit de Galaţi, pe care, apropo, îl consider un oraş fascinant şi sunt sigură că va evolua spre bine. Îmi place colectivul acestei unităţi şi îmi doresc ca cei 15 ani să facă din mine un element eficient în tot angrenajul acestei unităţi. La fel de bine mă văd coordonând activitatea unei ramuri a Jandarmeriei Galaţi unde să îi învăţ pe alţii din propria experienţă dar şi eu să învăţ de la ei.

R:Detașamentul Mobil sau Comandament?

Maria: Comandament.

R: Antitero și acțiuni speciale sau ordine publică?

Maria: Serviciul ordine şi siguranţă publică.

R: Fustă sau combinezon?

Maria: Fustă.

R: Atletism sau sport de contact?

Maria: Atletism.

Aceasta a fost Maria, o fată ambiţioasă, inteligentă şi deschisă provocărilor ce o aşteaptă. Fiind în an terminal îi dorim mult succes la examenul pentru obţinerea gradului de sublocotenent de jandarmi şi o aşteptăm cu drag în rândul colectivului nostru. 

Dacă ţi-a plăcut de Maria trebuie să te gândeşti că şi tu poţi fi ca ea. Trebuie doar să îţi doreşti să ajungi la Academia de Poliţie – Facultatea de Jandarmi şi să te pregăteşti intens pentru un vis care, după numai trei ani va deveni realitate. 

Te așteptăm să te înscrii la Academia de Poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Jandarmi!


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI