MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

08.01.2016 – Conducere sub influenţa alcoolului

08.01.2016 – Conducere sub influenţa alcoolului

Categorie : Buletine informative

Conducere sub influenţa alcoolului

Un bărbat în vârstă de 26 ani, din Galaţi a fost depistat în trafic în timp ce conducea sub influenţa alcoolului.

Joi, 07 ianuarie, a.c., în jurul orei 23:00, un echipaj de jandarmerie care asigura măsuri de ordine şi siguranţă, în timp ce patrula pe bld. Dunărea a observat în trafic un autoturism care a tăiat calea autospecialei jandarmeriei şi care se deplasa sinuos pe drumul public.
Dat aceste motive, jandarmii au procedat la interceptarea autoturismului, reuşind oprirea acestuia după 1,5 km. În timp ce verificau documentele de identitate, jandarmii au sesizat faptul că acesta prezintă halenă alcoolică, motiv pentru care au solicitat sprijinul unui echipaj din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi, pentru testarea şoferului cu aparatul etilotest.
In urma testării a rezultat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la spital unde a refuzat prelevarea de mostre biologice.
Privitor la accidentul de circulaţie pe care l-ar fi putut provoca neacordând prioritate autospecialei de jandarmi, bărbatul a declarat verbal că nu a văzut autospeciala venind din dreapta sa, iar la întrebarea legată de faptul că se afla la volan sub influenţa alcoolului, acesta a declarat verbal jandarmilor că a consumat „doar două păhărele de vişinată” şi a plecat de acasă pentru a-şi cumpăra de mâncare întrucât a avut o disc tensionată cu soţia, pe fondul unor neînţelegeri familiale.
În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe , cercetările fiind continuate de către lucrătorii Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI