MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

07.09.2016 – E.S. Ilia GIORGADZE, Ambasadorul Georgiei în România, în vizită oficială la Jandarmeria Română

07.09.2016 – E.S. Ilia GIORGADZE, Ambasadorul Georgiei în România, în vizită oficială la Jandarmeria Română

Categorie : Buletine informative

E.S. Ilia GIORGADZE, Ambasadorul Georgiei în România, în vizită oficială la Jandarmeria Română

 Marți 06.septembrie.a.c., inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Marin ANDREIANA, l-a primit la sediul instituţiei pe E.S. Ilia GIORGADZE, Ambasadorul Georgiei în România.

Vizita oficialilor georgieni la sediul Jandarmeriei Române s-a desfășurat în contextul în care România, prin Jandarmeria Română deţine în 2016, Preşedinţia Asociaţiei Forţelor de Jandarmerie şi Poliţie cu Statut Militar Europene şi Mediteraneene (FIEP).

Anul acesta, reprezentanții Departamentului de Operaţiuni Speciale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Georgia, au inițiat primele demersuri de admitere în FIEP. În cadrul acestei întâlniri au fost discutate  aspecte detaliate privind procedura de admitere și etapele care trebuie urmate de partea georgiană pentru accederea în FIEP, context în care, oficialii georgieni şi-au exprimat dorinţa de a beneficia de expertiza instituţiei noastre.

E.S. Ilia GIORGADZE s-a arătat interesat de dezvoltarea cooperării interinstituţionale între cele două agenții de aplicare a legii, exprimându-și intenţia de a găsi modalităţi viabile de pregătire comună în domeniul misiunilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice.

La rândul său, inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Marin ANDREIANA, a apreciat implicarea activă a partenerilor georgieni în procesul de admitere în FIEP.

Informaţii suplimentare

De la începutul anul 2016, până în luna octombrie, România, prin Jandarmeria Română, deţine Preşedinţia Asociaţiei Forţelor de Jandarmerie şi Poliţie cu Statut Militar Europene şi Mediteraneene (FIEP), urmând ca în luna octombrie, să se desfășoare la București, Reuniunea Consiliului Superior al Comandanților și Directorilor Generali FIEP.

FIEP este cea mai importantă iniţiativă regională în domeniul jandarmeriei şi îşi propune, printre altele, facilitarea înţelegerii între instituţiile participante care doresc să continue şi să întărească relaţiile şi legăturile stabilite, promovarea unei gândiri inovatoare şi active asupra formelor de cooperare poliţienească, întărirea solidarităţii reciproce şi punerea în valoare a modelelor lor de organizare şi a structurilor către exterior, schimbul de experienţă şi informaţii, conform înţelegerilor internaţionale curente şi reglementărilor interne.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI