MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

07.03.2019 – PORTRET Elev MUNTEANU Paula

07.03.2019 – PORTRET Elev MUNTEANU Paula

Categorie : Buletine informative

Salut!
Sunt Paula, am 20 ani și sunt elevă la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni iar în anul 2017 am absolvit Liceul cu Program Sportiv din Galaţi. De la vârsta de 8 ani am practicat sportul de performanţă, handbalul fiind disciplina sportivă care mi-a cucerit inima. Datorită acestui aspect am avut, permanent, o viaţă dinamică, plină de provocări şi realizări, dar cum nu totul este perfect am avut şi multe eşecuri care m-au întărit şi mi-au format caracterul. Consider sportul un stil de viaţă de la care am învăţat să lucrez în echipă, să iau decizii rapide şi bune, în situaţii de stres, şi care să nu afecteze echipa şi pe cei de lângă mine. Fiind pasionată de sport, de disciplină şi rigurozitate, am ales Jandarmeria, singura instituţie care se pliază pe ceea ce îmi doresc de la viaţă şi care este apropiată stilului cu care m-am obişnuit.     

Napoleon spunea că „fără disciplină nu poate exista victorie.” În cazul meu, acesta a fost citatul care m-a ghidat în viaţă şi care îmi va fi pildă pentru viitor. 

Aceasta este Paula, handbalista care a ales Şcoala Militară de Jandarmerie şi care în această perioadă se aflată în practică la Jandarmeria Galați. Am discutat cu ea şi am aflat câteva păreri despre ceea ce reprezintă şcoala militară şi Jandarmeria.

R: Poate constitui o piedică în evoluția profesională faptul că o femeie își desfășoară activitatea într-o lume dominată, în general, de bărbați?

Paula: Pentru orice femeie acest aspect nu trebuie să fie o piedică, mai mult o provocare. Astfel, ea, femeia, are ocazia să demonstreze că este egala bărbatului şi că poate face faţă aceloraşi situaţii şi provocări ca ale unui bărbat, jandarm.  

R: Ce apreciezi cel mai mult la jandarmi?

Paula: Aflându-mă în practică într-o unitate de jandarmerie i-am văzut cum sunt în timpul programului dar şi în afara serviciului şi pot spune că am remarcat curajul, modestia, camaraderia şi seriozitatea cu care abordează provocările zilnice.

R: Cum găsești sistemul de învățământ militar față de cel civil?

Paula: Bună întrebare! Nu cred că pot găsi asemănări între cele două sisteme de învăţământ. Sistemul militar este riguros, impune respect şi disciplină, te învaţă cum să te descurci în viaţă şi cum să acţionezi ca o echipă. Dacă mă întrebaţi pe care îl aleg, cu inima deschisă spun, sistemul militar; este mai apropiat de trăirile şi idealurile mele.

R: La ce să se aștepte o tânără care dorește să fie admisă la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni?

Paula: Un loc unde îşi va da seama că poate mult mai mult, un loc plin de provocări, un corp profesoral de excepţie, o şcoală care te formează pentru viaţă. 

R: Ai recomanda fetelor să devină jandarm? De ce?

Paula: Am ales această meserie din convingere, oare nu a-şi recomanda? Mai mult ca sigur recomand Jandarmeria şi încurajez o fată să vină alături de noi, oamenii de arme. 

R: Unde te vezi peste 15 ani?

Paula: O luptătoare în cadrul subunităţii mobile, cu experienţă în zona de ordine publică şi în misiunile din teatrele de operaţii.

R:Detașamentul Mobil sau Comandament?

Paula: Detașamentul Mobil.

R: Antitero și acțiuni speciale sau ordine publică?

Paula: Antitero și acțiuni speciale.

R: Fustă sau combinezon?

Paula: Combinezon.

R: Atletism sau sport de contact?

Paula: Sport de contact.

Aceasta a fost Paula, sportivă şi elevă a Şcolii Militare de Jandarmi. Îi mulţumim pentru disponibilitatea cu care ne-a răspuns la întrebări şi îi dorim mult succes în carieră. 

Și tu poți fi precum Paula, trebuie doar să îți dorești şi să-ţi urmezi idealul. 
Te așteptăm să te înscrii la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi!


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI