MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

07.02.2017 – Recomandările Jandarmeriei Galaţi

07.02.2017 – Recomandările Jandarmeriei Galaţi

Categorie : Buletine informative

Pentru prevenirea unor incidente nedorite la adunările desfăşurate în spaţiul public, Jandarmeria Galaţi face o serie de recomandări.

În contextul desfăşurării în perioada 08.02 – 11.02.2017, pe platoul din faţa Monumentului Eroilor Revoluţiei din Galaţi (în intervalul orar 15:00 – 18:00), a unor adunări publice declarate şi avizate de către Primăria Municipiului Galaţi, Jandarmeria Galaţi invită cetăţenii care participă la aceste acţiuni din spaţiul public să adopte o atitudine cooperantă şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv. Totodată, precizăm că, rolul Jandarmeriei este de a asigura protecţia tuturor participanţilor care îşi exprimă opiniile în mod paşnic şi va interveni punctual atunci când apar comportamente de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate, reamintim participanţilor la adunările publice că, următoarele fapte pot fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare: instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod a adunărilor publice; organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare.

Jandarmeria Galaţi nu va ezita să aplice lega atunci când se observă o intenţie vădită de încălcare a ei şi recomandăm cetățenilor să ne semnaleze orice încălcare a prevederilor legale, astfel încât caracterul paşnic al manifestărilor să nu fie denaturat.

LEX ET ORDO!


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI