MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

05.06.2019 – În sprijinul populaţiei

05.06.2019 – În sprijinul populaţiei

Categorie : Buletine informative

În noaptea de 3 iunie, a.c., la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Jandarmeria Galaţi a trimis în comuna Corod, judeţul Galaţi, 25 de jandarmi, cu 7 autospeciale de jandarmerie şi o barcă, pentru evacuarea persoanelor din comună, aflate în calea revărsării apelor ce au „măturat” comuna, după ploile torenţiale. Totodată, două echipaje de jandarmi din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Tecuci au fost postate în zona barajului de acumulare pentru a supraveghea zona, a interzice accesul persoanelor neautorizate şi a alarma autorităţile în cazul în care se observă schimbări la structura de rezistenţă a acestuia.

Misiunea a continuat şi în ziua de 4 iunie când s-a trecut la etapa a doua a intervenţie, limitarea şi înlăturarea efectelor produse de inundaţii. Astfel, jandarmii gălăţeni au degajat de nămol şi apă 20 de gospodării şi au eliberat căile de acces din curtea interioară a Şcolii generale din comună.

La finalul misiunii, efectivele unităţii noastre au fost felicitate de către domnul Prefect, Dorin Otrocol şi de către primarul comunei, pentru dăruirea şi spiritul cu care au acţionat.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI