MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

05.03.2019 – PORTRET Elev ISTRATE Cristina Andreea

05.03.2019 – PORTRET Elev ISTRATE Cristina Andreea

Categorie : Buletine informative

Salut!
Sunt Cristina, am 22 ani și sunt elevă la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni. În anul 2016 am absolvit Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” din Galați şi încă din primii ani de liceu mi-am dorit să ajung la școala militară de jandarmi, atât pentru frumusețea uniformei cât, mai ales, pentru disciplina pe care o impune meseria de jandarm. Este foarte important faptul că familia mi-a fost aproape, m-a susținut şi încurajat pentru a-mi urma propriul ideal şi țel în viaţă. Mă mândresc cu faptul că sunt prima din familie care urmează o şcoală militară şi îmi doresc ca acest lucru să devină o tradiţie. Pentru a ajunge în acest punct am luptat, m-am pregătit şi am reuşit, însă, un merit în tot acest lucru îl are şi prietenul meu, şi el jandarm. Când spun că îmi iubesc ţara nu spun vorbe mari, sunt sentimente pe care le trăiesc şi le simt, cu şi mai mare intensitate de când port uniforma Jandarmeriei Române.

Citatul lui Anthony Robbins, „Destinul prinde formă în momentul în care iei o decizie”, a stat la baza tuturor hotărârilor luate şi a parcursului meu profesional.

Aceasta este Cristina, o frumoasă blondă aflată în practică la Jandarmeria Galați şi care a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări.

R: Poate constitui o piedică în evoluția profesională faptul că o femeie își desfășoară activitatea într-o lume dominată, în general, de bărbați?

Cristina: Nu, cu toată hotărârea, spun nu. Deşi noi, femeile, am fost întotdeauna considerate ca fiind un punct slab în orice ecuaţie, pot spune că în prezent femeia, indiferent de vârstă, a demonstrat că are capacitatea şi tăria de a fi egală bărbatului şi, de multe ori, de a-l depăşi; contează foarte mult potenţialul ei fizic dar şi cel psihic.

R: Ce apreciezi cel mai mult la jandarmi?

Cristina: Nu poţi aprecia un singur lucru la jandarmi, sunt mai mulţi factori care te fac să îi stimezi şi să îi apreciezi, în primul rând pentru curaj, devotament şi ambiţia pe care o au, de a-şi depăşi propriile limite şi propriile bariere, fizice sau intelectuale.

R: Cum găsești sistemul de învățământ militar față de cel civil?

Cristina: Sunt două sisteme care diferă în proporţie maximă şi o să vă spun mai pe înţelesul tuturor. Programul de învăţământ este foarte intens, însăşi viaţa de elev militar este mai intensă; când mulţi tineri încă dorm, noi facem înviorarea şi întreţinem sectoarele stabilite, mai exact, suntem şi îngrijitori 😁 când tinerii din învăţământul civil petrec timpul liber în cafenele sau la plimbare, noi suntem la instrucţia de front, când ei sunt în pauze, noi preferăm să învăţăm pentru ora următoare, astfel încât să demonstrăm profesorului că avem voinţă şi ambiţie, când mulţi tineri merg la somn, noi ne pregătim pentru o nouă oră de instrucţie. Toate aceste lucruri dau farmec instituţiei militare de învăţământ.

R: La ce să se aștepte o tânără care dorește să fie admisă la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni?

Cristina: La o a doua familie. Şcoala în sine înseamnă o instituţie în care îţi formezi deprinderi şi te pregăteşte pentru viaţă, pentru că trăim o viaţă dură şi fără scrupule. Menirea şcolii militare este de a-ţi oferi informaţiile necesare carierei de jandarm iar profesorii chiar asta fac. Orice tânăr care intră pe porţile acestei şcoli se va schimba, va deveni disciplinat, amabil, săritor şi îşi va depăşi propriile limite. Nu este deloc uşor să intri la şcoala militară. Concurenţa este aprigă iar valoarea candidaţilor este din ce în ce mai crescută.

R: Ai recomanda fetelor să devină jandarm? De ce?

Cristina: Desigur, doar am ales această meserie. A fi jandarm este o calitate iar faptul că prin tot ceea ce faci îi ajuţi şi pe alţii trebuie să constituie un puternic motiv. Cred că altruismul este cuvântul perfect care ar putea caracteriza această alegere.

R: Unde te vezi peste 15 ani?

Cristina: Îmi doresc ca peste 15 ani să termin Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde, apropo, sunt în anul doi de studiu iar după o experienţă în zona operativă, de ordine publică , stabilită în cadrul structurii financiare. Îmi mai doresc ca în aceşti 15 ani să am oportunitatea de a trece în corpul ofiţerilor, iar în acest sens mă voi pregăti constant.

R:Detașamentul Mobil sau Comandament?

Cristina: Detașamentul Mobil.

R: Antitero și acțiuni speciale sau ordine publică?

Cristina: Ordine publică.

R: Fustă sau combinezon?

Cristina: Combinezon.

R: Atletism sau sport de contact?

Cristina: Atletism

Aceasta a fost Cristina şi îi mulțumim pentru că a avut amabilitatea de a ne transmite gândurile sale. Îi dorim succes în carieră şi să ştie că oricând se poate baza pe noi.

Și tu poți fi precum Cristina, trebuie doar să îți dorești cu adevărat. 

Te așteptăm să te înscrii la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi!


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI