MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

04.03.2019 – PORTRET Student ANDRA COCEI

04.03.2019 – PORTRET Student ANDRA COCEI

Categorie : Buletine informative

Salut!

Sunt Andra, am 23 ani și sunt studentă în anul I la Academia de Poliție „Al. I Cuza” București, Facultatea de Jandarmi.  În anul 2015 am absolvit Colegiul Național „Costache Negri” din Galați și încă de pe băncile liceului am dorit să demonstrez  că și o femeie poate face față, cu succes, într-o lume dominată de bărbați, lumea Jandarmeriei. I-am văzut pe stradă, la misiuni, în activități caritabile și mi-am spus că ei sunt cei pe care îi aleg, și nu am regretat niciun moment.

Citatul lui Paulo Coelho, „Secretul vieţii este să cazi de șapte ori şi să te ridici de opt ori”, m-a ghidat în viață și m-a făcut să-mi împlinesc visurile. Drumul până la acest moment nu a fost deloc ușor, din contră, am avut parte de multe provocări și eșecuri care, însă, m-au întărit și determinat să-mi depășesc propriile limite.

Aceasta este Andra, o tânără frumoasă și ambițioasă, iar pentru că se află în practică la Jandarmeria Galați a acceptat să ne răspundă la câteva întrebări.

R: Poate constitui o piedică în evoluția profesională faptul că o femeie își desfășoară activitatea într-o lume dominată, în general, de bărbați?

Andra: Consider că pentru orice femeie acest lucru constituie o provocare și te face să-ți depășești limitele și să devii o versiune îmbunătățită a propriei persoane.

R: Ce apreciezi cel mai mult la jandarmi?

Andra: Disciplina, integritatea, curajul, camaraderia și altruismul. Poate unele persoane le consideră cuvinte mari, dar eu asta simt.

R: Cum găsești sistemul de învățământ militar față de cel civil?

Andra: Cele două sisteme sunt total diferite. În comparație cu cel civil, sistemul militar este mai sever, profesorii sunt mult mai exigenți și este de înțeles acest lucru, pentru că noi ne pregătim să facem față unor provocări permanente ale societății. Cu toate acesta, ne oferă și unele satisfacții personale, legate de modul în care te pregătești, faptul că deprinzi noțiuni elementare de supraviețuire, participi la tabere militare, unde ai ocazia să înveți lucruri pe care în viața civilă nu le poți învăța.  

R: La ce să se aștepte o tânără care dorește să fie admisă la Academia de Poliție „Al. I. Cuza” București, Facultatea de Jandarmi?

Andra: Poate să-și dea seama dacă alegerea făcută se potrivește dorințelor și aspirațiilor sale, personale și profesionale. În Academie, ca orice student, va ieși din zona de confort  și își va testa propriile limite.

R: Ai recomanda fetelor să devină jandarm? De ce?

Andra: Cu toată inima, da! Pentru că este o oportunitate de a se arăta puternice și feminine, în același timp. Pentru că vor da de un colectiv care le va sprijini și încuraja.

R: Unde te vezi peste 15 ani?

Anda: Un ofițer care a acumulat destulă experiență astfel încât să constituie un model pentru subordonați.

R:Detașamentul Mobil sau Comandament?

Andra:  Detașamentul Mobil.

R: Antitero și acțiuni speciale sau ordine publică?

Andra: Ordine publică.

R: Fustă sau combinezon?

Andra: Combinezon.

R: Atletism sau sport de contact?

Andra: Atletism

Îi mulțumim Andrei pentru că a avut amabilitatea de a vorbi cu noi și îi dorim mult succes în carieră.

Și tu poți fi ca Andra, trebuie doar să îți dorești cu adevărat.

Te așteptăm să te înscrii la Academia de Poliție, Facultatea de Jandarmi!


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI