MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

03.08.2018 – Jandarmii gălăţeni vor fi în stradă în perioada Festivalului Fanfarelor

03.08.2018 – Jandarmii gălăţeni vor fi în stradă în perioada Festivalului Fanfarelor

Categorie : Buletine informative

În perioada celor trei zile de concerte susţinute cu ocazia Festivalului Internaţional al Fanfarelor, jandarmii gălăţeni vor fi asigura măsurile de ordine publică. 

Pentru creşterea siguranţei publice, în perioada 3 – 5 august, a.c., peste 30 de jandarmi gălăţeni constituiţi în echipe mobile auto, patrule pedestre cât şi echipe operative de combatere a faptelor antisociale, vor asigura ordinea şi siguranţa publică cu ocazia desfăşurării, în municipiul Galaţi, a Festivalului Internațional de Fanfare ”Iosif Ivanovici”, ediţia a XIV-a.

Pentru gestionarea eficientă a ordinii publice, în cele trei locaţii, respectiv Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, Faleza Dunării și Grădina Publică, misiunile Jandarmeriei vor fi sprijine de către efective de polițiști de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi, polițiști rutieri, pompieri și polițiști locali.

Forţele de ordine vor avea în atenţie descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit fapte contrare legii, pentru ca fiecare participant să se simtă în siguranţă şi să se poată bucura de acest festival.

În vederea evitării incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii gălăţeni recomandă cetăţenilor să manifeste răbdare, să aibă un comportament decent, să-i respecte pe ceilalţi participanţi, iar atunci când situaţi o impune, să respecte indicaţiile forţelor de ordine.

Totodată, recomandăm cetăţenilor să acorde o atenţie sporită copiilor, în cazul în care sunt însoţiţi de aceştia, asupra modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete,etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct forțelor de ordine aflate în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Pentru sesizări, cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul Jandarmeriei Galaţi, apelând numărul de telefon 112 sau 0236.422.946.  


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI