MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

03.04.2019 – Ziua Jandarmeriei aniversată la Galați, în mijlocul copiilor

03.04.2019 – Ziua Jandarmeriei aniversată la Galați, în mijlocul copiilor

Categorie : Buletine informative

La 169 de ani de la prima atestare documentară a Jandarmeriei, Cazarma jandarmilor din Galați a devenit neîncăpătoare pentru copiii curioși să afle din secretele meseriei de jandarm.

Miercuri, 3 aprilie, Jandarmeria Galați a ales să celebreze 169 de ani de la înființarea armei prin a-și deschide porțile tuturor celor care au dorit să le treacă pragul. Cu mic și mare, încă de dimineață, curtea unității a devenit un furnicar de copii, nerăbdători să-i vadă pe militarii în bleu-jandarm care să le împărtășească din tainele meseriei lor.

Astfel, preț de 3 ore jandarmii gălățeni au dat în mintea copiilor și s-au distrat și jucat împreună cu aceștia. Curiozitatea a fost nemărginită atunci când au fost prezentate diverse categorii de arme, vedetele fiind pușca mitralieră, cunoscută în vocabularul colectiv ca „mitraliera cu crăcane”, pușca semiautomată cu lunetă și aruncătorul de grenade sau bazooka, așa cum ni l-au prezentat cei mici.

Momentul mult așteptat de către copii l-a constituit exercițiul lui OLIF, ciobănescul german care împreună cu conductorul său le-au arătat copiilor cum se poate prinde un infractor și cum acesta nu poate scăpa, orice ar face. Efortul lui OLIF a fost răsplătit cu aplauze și încurajări, după care a trebuit să stea nemișcat pentru o sesiune de fotografii.

O altă surpriză a constituit-o exercițiile de autoapărare pregătite de către plutonierul major Băraru Silviu și plutonierul Grigoraș Adrian, ambii din cadrul Detașamentului Mobil și instructori de arte marțiale, prin care copiii au luat locul jandarmilor iar instructorii noștri le-au predat câteva noțiuni de arte marțiale.

Pentru jandarmii gălățeni a fost o zi deosebită, o zi specială, o zi memorabilă, chiar dacă, în vacarmul creat de sirenele mașinilor de intervenție, de strigătele, aplauzele și râsetele copiilor nu au reușit să se concentreze, eficient, la activitățile lor zilnice.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au trecut, astăzi, poarta și preț de trei ore s-au transpus în jandarm. Mai are rost să vă spunem ce își doresc să devină cei mici după experiența de astăzi? Desigur, jandarm!


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI