MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

02.04.2017 – Pomenirea eroilor jandarmi gălățeni

02.04.2017 – Pomenirea eroilor jandarmi gălățeni

Categorie : Buletine informative

Duminică, 2 aprilie, a.c., începând cu ora 11:30, premergător Zilei Jandarmeriei Române, jandarmii gălățeni și-au pomenit eroii căzuți pe front pentru apărare României sau la datorie.

Ceremonialul religios a fost ținut în comuna Independența, la Monumentul Eroilor Jandarmi și a fost oficiat de către părintele Florin Șerbu, din invitați făcând parte comanda și cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați, comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Galați, domnul Croitoru Costel, viceprimarul comunei, profesorul Adrian Mihăilescu, directorul Școlii Generale Nr.2 Independența, elevi și locuitori ai comunei.

După terminarea slujbei de pomenire a eroilor jandarmi a fost prezentată asistenței istoria ridicării monumentului și un scurt istoric al Secției de jandarmi Independența. Momentul solemn s-a încheiat cu depunerea coroanelor de flori de către Jandarmeria Galați, I.S.U.J. Galați, Primăria și Consiliul Local Independența cât și a buchetelor de flori din partea elevilor Școlii generale Nr.2.

La final, jandarmii au împărțit celor prezenți pachețele întru pomenirea eroilor căzuți.

Informații suplimentare

Monumentul Eroilor Jandarmi din comuna Independența a fost ridicat august 1922 prin contribuția Legiunii de Jandarmi Covurlui și a locuitorilor comunei întru cinstirea a doi eroi jandarmi din cadrul Secției de Jandarmi Independența, uciși de bandele de tâlhari în timpul executării serviciului.

Cei doi eroi jandarmi sunt plutonier Gheorghe Șotrocan, contingentul 1911, răpus în ziua de 7 februarie 1919 şi sergent Radu Mititelu, contingentul 1920, răpus la 12 august 1922 de către Ivan Petrof, zis Dolojan, zis Asul de Pică, condamnat pentru crimă în contumacie la 20 de ani de muncă silnică de Curtea de Juri din Tecuci.

Din cercetările efectuate de către Jandarmeria Galați până la acest moment, Galeria eroilor jandarmeriei gălățene cuprinde numele a 33 eroi jandarmi gălățeni, căzuți pe front sau în timpul executării serviciului de patrulare.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI