MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

02.02.2019 – Terente s-a speriat de scandalul unui vecin, mult mai tânăr

02.02.2019 – Terente s-a speriat de scandalul unui vecin, mult mai tânăr

Categorie : Buletine informative

Pe fondul consumului de alcool, un tânăr din Galați a încercat „să-și arate puterea” față de prietenii tatălui său dar și față de jandarmi.

Nu de puține ori, în apropierea weekendului, jandarmii gălățeni au fost sesizați despre comiterea unor fapte cu un oarecare grad de violență, atât fizică cât și verbală. Ultima astfel de sesizare a fost făcută vineri, 1 februarie, în jurul orei 20:15, prin numărul unic 112, când un bărbat din Galați, în vârstă de 52 ani a sesizat faptul că un tânăr a intrat în apartamentul vecinului Terente, în vârstă de 70 ani, invalid și nedeplasabil, spărgându-i ușa de acces în locuință cât și ușa de la sufragerie.

Apelul a fost direcționat de către Dispeceratul Secției 3 Poliție, echipajului de jandarmerie aflat în misiune de patrulare pe raza secției de poliție, iar în fața scării de bloc, jandarmii au fost așteptați de către apelant care i-a condus în apartamentul cu pricina. Din verificările efectuate la fața locului cât și din declarațiile persoanelor implicate, jandarmii au stabilit faptul că un bărbat, în vârstă de 26 ani, domiciliat în Galați, după ce și-a făcut curaj consumând alcool și inhalând vapori de prenadez a venit „cu o falcă-n cer și cu una-n pământ” la ușa bătrânului Terente să ceară socoteală tatălui său care se refugiase de aproximativ 3 zile în casa vecinului. Întrucât proprietarul apartamentului, apelantul și tatăl tânărului, aflați în apartament la acel moment, nu au deschis ușa la bătăile insistente ale acestuia, protagonistul nostru a decis că se impune folosirea forței fizice și s-a împins în ușa de lemn până a reușit să o spargă. În apartament tânărul nostru și-a demonstrat încă odată „bărbăția” și a spart și ușa de la sufrageria bătrânului Terente. Pentru a-l potoli, apelantul a folosit o țeavă din pexal, lovindu-l în zona feței. Tatăl lui Dănuț, protagonistul evenimentului nostru, profitând de neatenția fiului, a plecat în fugă din apartamentul vecinului cu fiul pe urmele lui. Și ca un joc al sorții, pe urmele lui Dănuț au pornit și jandarmii din Galați care, spre deosebire de el, l-au ajuns și l-au imobilizat pentru că devenise agitat și violent față de oamenii legii.

După lămurirea tuturor aspectelor, jandarmii l-au condus la sediul secției de poliție unde au întocmit actele de sesizare, pe care le-au înaintat polițiștilor, spre competentă soluționare. Întrucât era destul de agitat și prezenta pericol pentru siguranța cetățenilor, jandarmii l-au condus pe Dănuț la Spitalul de Psihiatrie din Galați unde medicul de gardă a dispus internarea.

Bătrânul Terente a decis să nu rămână cu paguba produsă iar la recomandările jandarmilor s-a hotărât să depună plângere la secția de poliție.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI