MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

02.02.2016 – Depistat cu copaci tăiaţi din lizieră

02.02.2016 – Depistat cu copaci tăiaţi din lizieră

Categorie : Buletine informative

Depistat cu copaci tăiaţi din lizieră

             Un bărbat în vârstă de 39 ani din Tecuci s-a ales cu dosar penal pentru tăierea unor copaci dintr-o lizieră situată la marginea drumului european.

Luni, 01 februarie, a.c., în jurul orei 15:30, un echipaj de jandarmerie care asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică pe raza municipiului Tecuci a fost direcţionat prin apel 112 la o lizieră situată pe marginea DE 581, spre direcția Cosmeşti unde o persoană semnala faptul că a observat cum un bărbat taie mai mulţi copaci.

Ajunşi cu operativitate la faţa locului, jandarmii au identificat un bărbat în vârstă de 39 ani din Tecuci în timp ce încărca într-o căruţă şapte trunchiuri de copac. Fiind întrebat despre cele constatate, suspectul a declarat verbal jandarmilor că a găsit trunchiurile tăiate şi intenţiona să le ducă la domiciliu.

În urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat faptul că, cele şapte trunchiuri aveau lungimea de    4 m şi diametrul cuprins între 10 şi 15 cm şi făceau parte din perdeaua naturală de protecţie a drumului european. De asemenea, la faţa locului a fost solicitată o echipă operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Tecuci, pentru efectuarea de verificări.

În cauză, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi  infracţiune de furt , cercetările fiind continuate de către lucrătorii Poliţiei Municipiului Tecuci pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

Apelăm la spiritul civic al cetăţenilor şi recomandăm să ne semnaleze prin apel unic 112, atunci când constată comiterea unor infracţiuni sau contravenţii la regimul silvic.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI