MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

01.09.2019 – Jandarmii gălăţeni şi-au comemorat eroii din Al Doilea Război Mondial

01.09.2019 – Jandarmii gălăţeni şi-au comemorat eroii din Al Doilea Război Mondial

Categorie : Buletine informative

Duminică, 1 septembrie, la 126 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Rurale, jandarmii gălăţeni au organizat, împreună cu Jandarmeria Brăila, un ceremonial militar şi religios, în comuna Gemenele, judeţul Brăila, pentru a comemora 75 de ani de când eroii din Legiunea de jandarmi Covurlui (Galaţi) au căzut în localitatea brăileană, în luptele cu trupele germane.

După ce comandantul Gărzii de onoare, lt. Bădin Mircea Cătălin a prezentat raportul subprefectului judeţului Brăila, care a fost însoţit de către cei doi comandanţi ai unităţilor de jandarmerie, colonelul Vasilică Dănuţ – Jandarmeria Galaţi şi colonelul Vasile Moţ – Jandarmeria Brăila, a urmat trecerea în revistă a Gărzii de onoare şi rostirea de alocuţiuni privind evocarea momentului de la 28 august 1944.

La finalul slujbei religioase, Garda de salvă a executat trei focuri de salvă în onoarea jandarmilor gălăţeni, după care, cu sprijinul Asociaţiei Tradiţii Ostăşeşti, a Asociaţiei Culturale Tomis – Filiala Galaţi şi a Asociaţiei Edelweiss Ost s-a reconstituit bătălia din august 1944, chiar pe locul fostei primării din localitate.

Momentul mult aşteptat de către toată suflarea prezentă l-a constituit defilarea Gărzii de onoare şi a Muzicii reprezentative a Jandarmeriei Române.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în comună, motiv pentru care Primarul localităţii Gemenele, domnul Petrică Calu ne-a mulţumit, în numele tuturor cetăţenilor din comună.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI