MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

01.04.2019 – Jandarmeria Galaţi la 124 de ani de la înfiinţare

01.04.2019 – Jandarmeria Galaţi la 124 de ani de la înfiinţare

Categorie : Buletine informative

Luni, 1 aprilie, a.c., Jandarmeria Galaţi a sărbătorit 124 de ani de la înfiinţarea Companiei de Jandarmerie Rurală Covurlui, precursoarea actualei forme de organizare a jandarmeriei gălăţene. Pentru a celebra cum se cuvine acest moment aniversar, jandarmii au participat încă de dimineaţă, la un Te-Deum ţinut în Catedrala Arhiepiscopală de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian. Momentul ales nu este unul întâmplător dat fiind faptul că jandarmii şi-au regăsit, permanent, liniştea sufletească în sânul Sfintei Biserici.

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a ţinut să felicite jandarmii pentru dubla lor aniversare, Ziua Jandarmeriei Galaţi şi Ziua Jandarmeriei Române, 3 aprilie. Totodată, Părintele Arhiepiscop a subliniat importanţa bisericii în rândul militarilor şi faptul că Sfânta Biseriă va fi aproape de instituţia Jandarmeriei şi îi va primi pe militarii jandarmi ori de câte ori vor simţi nevoia să vorbească cu Dumnezeu.

Activitatea s-a încheiat cu premierea câştigătorilor la competiţiile sportive organizate de către unitate cât şi decernarea de plachete şi diplome pentru jandarmii care s-au distins în executarea serviciului.

Informaţii suplimentare:

Compania de Gendarmeriei Rurală Covurlui a fost înfiinţată la data de 1 aprilie 1895, în baza Legii de înfiinţare a Gendarmeriei Rurale, din 1 septembrie 1893 iar primul comandant a fost numit căpitanul Dimitrie Solacolu din Regimentul 6 Călăraşi, conform Decretului Regal nr. 1549, iar ajutor, locotenentul Constantin Sahmen, numit prin Decretul Regal nr.3120/1895. La înfiinţare, compania avea un efectiv de 2 ofiţeri i 19 jandarmi călări, împărţită fiind pe 2 secţiuni (secţii de jandarmerie)

În conformitate cu Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr.138 din 09.11.2017, conform documentelor justificative depuse, care să arate continuitatea jandarmeriei gălăţene, ministrul afacerilor interne a aprobat ca dată de înfiinţare a unităţii noastre, ziua de 1 aprilie.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI