MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
JANDARMERIA ROMÂNĂ
INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEȚEAN GALAȚI
"D u n ă r e a    de    J o s"

01.04.2017 – Întâlnire între generații

01.04.2017 – Întâlnire între generații

Categorie : Buletine informative

Generațiile de jandarmi s-au revăzut la moment aniversar.

Sâmbătă, 1 aprilie, a.c., începând cu ora 11:00, jandarmii gălățeni au trăit emoțiile reîntâlnirii cu foștii comandanți și colegi. Evenimentul a avut loc în Garnizoana Tecuci, în locul unde s-au format generații de ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați – gradați și personal civil, un loc încărcat de amintiri, un loc unde mulți dintre cei care acum ne-au fost oaspeți, și-au lăsat tinerețea, speranțele dar și un loc unde s-au legat prietenii.

Activitatea se înscrie în seria manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române, anul acesta, la data de 3 aprilie instituția noastră aniversând 167 ani în slujba României. Momentul ales pentru a ne celebra foștii colegi a coincis și cu aniversarea a 122 ani de la înființarea Companiei de Gendarmerie Rurală Covurlui, precursoarea actualei jandarmerii gălățene.

În amintirea foștilor colegi trecuți în neființă, cei prezenți au ținut un moment de reculegere după care, inspectorul șef, colonel Dănuț Vasilică a precizat în mesajul de deschidere că: „… este un moment de emoție și trăiri intense, un moment în care ne revedem, Noi, cei care am avut de învățat ceva de la dumneavoastră și Voi, cei care ne-ați format și ne-ați călăuzit pașii în carieră, netezind astfel drumul tumultuos și sinuos al vremii, pentru a ajunge la ceea ce suntem astăzi, o instituție credibilă, modernă, aproape de cetățean și de interesul Țării”. La finalul cuvântării, inspectorul şef a înmânat fiecărui invitat o diplomă de excelenţă şi o broşură cu un scurt istoric al unităţii, o galerie completă a comandanţilor începând cu anul 1850 şi o galerie a eroilor jandarmerie gălăţene, căzuţi pentru apărarea României.

După o prezentare a studiului privind istoria jandarmeriei gălățene, susținută de către sublocotenentul Bădin Mircea Cătălin și proiecția filmului documentar „165” realizat de către unitatea noastră, foștii camarazi au ținut să adreseze sfaturi de viitor actualilor jandarmi punctând și dorința ca generațiile trecute și prezente să se regăsească mai des.

Momentul, cu o încărcătură emoțională deosebită a fost prielnic pentru rememorarea amintirilor plăcute și neplăcute, pentru vizionarea fotografiilor din arhiva unității, din perioada 1902 – 2017 dar și pentru sfaturi de viitor.

Noi, jandarmii timpului prezent am promis că ne vom reîntâlni cu foștii camarazi de arme pentru a păstra vie tradiţia şi spiritul de corp care caracterizează militarii.


    fiep           eurogendfor  anticoruptie MAI  apel 112  schengen  solvit  SIS II  CNAI